Deze maand vond in Californië het bekende Coachella festival plaats. Tijdens dit meerdaagse muziekevenement trakteerde Intel de bezoekers op een lichtshow met honderden LED verlichte drones.

Coachella

Coachella is een toonaangevend festival waar muziek- en kunst centraal staat. Meer dan 100.000 bezoekers verzamelen zich jaarlijks in de Amerikaanse staat Californië voor een indrukwekkende line-up aan artiesten. Dit jaar waren Radiohead, Lady Gaga en Kendrick Lamar de grote publiekstrekkers, maar ook landgenoot Martin Garrix was dit jaar van de partij.

Lichtshow

Buiten de vele optredens werden de bezoekers van Coachella dit jaar totaal onverwachts verrast met een spectaculaire lichtshow van honderden drones. De lichtgevende drones namen de vorm aan van een reuzenrad, windmolens en andere geanimeerde 3D objecten.

Lady Gaga's Halftime Show

Het was niet de eerste keer dat de chipfabrikant een dergelijke lichtshow met behulp van drones opvoerde. Dit jaar werd ook het optreden van Lady Gaga tijdens de bekende Halftime show van de SuperBowl finale ondersteund door Intel's drones.

100 drones in Duitsland

Eind 2015 voerde Intel haar indrukwekkende lichtshow voor het eerst uit met 100 drones waarmee ook direct het wereldrecord 'Most UAVs airborne simultaneously' gevestigd werd. De recordpoging vond plaats in de buurt van de Duitse stad Hamburg, aangezien de chipfabrikant in eigen land geen toestemming kreeg van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA).

100 drones in USA

In januari 2016 voerde Intel een vergelijkbare lichtshow ook uit op eigen bodem. Het luchtruim van de stad Palm Springs in de Amerikaanse staat Californië was het toneel voor een show met 100 drones. Dit keer kreeg het bedrijf wel toestemming van de Federal Aviation Administration (FAA) om haar show uit te voeren in het Amerikaanse luchtruim.

100 drones in Australië

Naast Europe en Amerika deed Intel in 2016 nog een derde continent aan met haar indrukwekkende lichtshow. De haven van Sydney vormde het toneel voor een Intel's lichtshow met 100 drones.

500 drones in USA

In hetzelfde jaar deed Intel deze lichtshow nog een keer dunnetjes over in de Verenigde Staten met maar liefst 500 drones.

Nieuw wereldrecord

Ondanks deze indrukwekkende aantallen drones is het wereldrecord niet meer in handen van het Amerikaanse bedrijf. Begin 2017 werd namelijk in China een lichtshow opgevoerd tijdens het Lantern Festival in Guangzhou met meer dan 1.000 drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie