Intel doet het spektakel van eerder dit jaar nog een keer over in de Verenigde Staten en stuurt 100 drones tegelijkertijd de lucht in voor een spectaculaire lichtshow.

FAA

Het was de eerste keer dat er zoveel drones tegelijkertijd het Amerikaanse luchtruim ingingen onder controle van één piloot (lees: besturingssysteem). De hele act vond plaats in Palm Springs, Californië en verliep met toestemming van de Federal Aviation Administration (FAA).

Intel stuurt 100 drones de lucht in met toestemming van FAA

Guinnes World Record

Voor Intel was het niet de eerste keer dat het bedrijf een groot aantal drones op hetzelfde moment de lucht instuurde. Begin dit jaar vestigde Intel het Guinnes World Record voor het grootste aantal drones in de lucht tegelijkertijd door in Hamburg een animatieshow te geven met 100 drones.

Doel

Het doel van Intel is om in de toekomst shows met drones voor publiek te kunnen verzorgen zoals in grote stadions. Ook wil de chipfabrikant het aantal drones uitbreiden in haar shows; niet 100 drones, maar eerder 1.000 drones in één show.

Intel stuurt 100 drones de lucht in met toestemming van FAA

Intel loves drones

's Werelds grootste chipfabrikant laat met haar zakelijke keuzes zien te geloven in een toekomst vol met dronetechnologie. Zo investeerde de multinational vorig jaar in bedrijven als AirWare en Yuneec. In 2014 won Nixie, een drone in de vorm van een polsband, Intel's Make It Wearable contest en ontvang een bedrag van 500.000 dollar van de chipfabrikant ter ontwikkeling van de wearable drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie