Na het breken van een wereldrecord met een lichtshow van 100 drones was Intel nog niet tevreden. De Amerikaanse chipfabrikant heeft nu een show uitgevoerd met maar liefst 500 drones!

Intel

Begin dit jaar haalde Intel het Guiness World Record-boek door een show uit te voeren met 100 drones. het wereldrecord werd gevestigd in Hamburg, Duitsland; vanwege het feit dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA toentertijd geen toestemming aan Intel kon geven.

Intel Shooting Star Drone

Tijdens de show onthulde Intel ook haar nieuwste Shooting Star Drone, een drone speciaal ontworpen voor lichtshows. De quadcopter weegt 220 gram en is voorzien van een krachtige LED-lampen die meer dan 4 miljard kleurcombinaties kunnen maken. De propellers zijn voorzien van afgeschermde kooien ter bescherming tegen de draaiende propellers.

Intel voert lichtshow uit met 500 drones

Software

Intel's ingenieuze software bepaalt hoeveel drones actief zijn in de lichtshow en past hierop de positie van de drone ten opzichte van elkaar aan. Op deze manier kunnen honderden drones bediend worden met behulp van één computer.

Intel voert lichtshow uit met 500 drones

Autonoom

Volgens Intel kan de show bediend worden met twee mensen. Aangezien de show volledig autonoom is, is er eigenlijk maar één persoon nodig die de knoppen bediend. Toch vereist de FAA altijd een 'observer' tijdens professionele missies vandaar dat er twee personen nodig zijn voor bediening van de show met 500 drones.

FAA

De show met 500 drones is uitgevoerd in overeenstemming met de FAA. Eerder werd ook de show met 100 drones nog eens overgedaan in de Verenigde Staten.

Intel voert lichtshow uit met 500 drones

Yuneec

Intel zet flink in op drones. "We zien drones als vliegende computers", vertelt Anil Nanduri, Vice President en General Manager van Intel's drone-afdeling. Naast investeringen in gigantische lichtshows, investeerde het bedrijf ook een slordig 53 miljoen euro in dronefabrikant Yuneec. Zo is het topmodel van Yuneec - Typhoon H - uitgerust met Intel's Real Sense technologie.

Intel voert lichtshow uit met 500 drones

Falcon 8+ drone

Ook introduceerde Intel zeer recentelijk haar Falcon 8+ drone, een drone voor commerciële toepassingen.

0 Reacties

    Plaats een reactie