De Karma drone moest het Amerikaanse bedrijf GoPro er weer bovenop helpen na tegenvallende cijfers. De drone kampte echter met een storing waardoor hij plotseling uit de lucht kon vallen. De fabrikant haalde alle drones uit de verkoop en riep alle reeds verkochte drones terug. GoPro heeft nu 200 banen geschrapt en sluit sommige services om in de kosten te besparen.

Op straat

GoPro heeft 200 banen geschrapt wat inhoud dat ongeveer 15% van het personeel op straat komt te staan. Ook sluit GoPro sommige services zoals de 'Entertainment divisie'. Deze beslissing is door GoPro gemaakt nadat de verkoop van de Karma drone stug verliep en alle verkochte drones terug geroepen werden. De drones kampte namelijk met een probleem waardoor het stroom ineens uit kon vallen. Meerdere GoPro Karma drones vielen plotseling uit de lucht.

GoPro Karma drone

De GoPro Karma drone werd op 19 september 2016 feestelijk gepresenteerd. De drone moest de Amerikaanse fabrikant van actiecamera's redden van de ondergang en de cijfers weer terugbrengen in een positieve richting. In de kwartaalcijfers van het derde kwartaal werd aangetoond dat het geld van de fabrikant steeds verder op raakte. GoPro beloofde echter beterschap aangezien zij dezelfde maand nog de nieuwe GoPro HERO5 actiecamera en de Karma drone zouden lanceren.

GoPro schrapt banen na incidenten met Karma drone

Bezuinigingen

Doordat de Karma drone uit de verkoop is gehaald loopt de GoPro ook de verkopen van de feestdagen mis. Hierdoor is het verlies niet meer te overzien en is de fabrikant genoodzaakt om bezuinigingen door te voeren. Ook bedrijfspresident Anthony Bates zegt aan het eind van het jaar te stoppen bij GoPro.

0 Reacties

    Plaats een reactie