GoPro heeft opnieuw een slecht kwartaal gedraaid. Daarnaast werd de omzetverwachting voor het hele jaar verlaagd. Dit had tot gevolg dat tijdens de nabeurshandel het aandeel GoPro met 21 procent kelderde. GoPro maakte het afgelopen jaar 104 miljoen dollar verlies.

GoPro HERO5 en Karma drone

GoPro presenteerde eerder dit jaar de nieuwe GoPro HERO5 serie en de langverwachte Karma drone. Nick Woodman, CEO van GoPro, verwacht dat het bedrijf volgend jaar weer winstgevend zal zijn door de introductie van deze prodcuten. "Dit zijn de beste producten die we ooit hebben gemaakt en er is veel vraag naar bij consumenten", aldus Woodman.

Nog altijd verlies voor Amerikaanse fabrikant GoPro

Verlies

GoPro sloot kwartaal drie van 2016 af met een omzet van 241 miljoen dollar. Dit is slechter dan marktanalisten rekening mee hielden, namelijk 316 miljoen dollar. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2015 is de omzet met 40 procent gedaald. Onder de streep resteerde een verlies in het derde kwartaal van 104 miljoen dollar.

Jaaromzet

GoPro rekent nu op een jaaromzet van 1,25 miljard dollar tot 1,3 miljard dollar. Eerder werd nog 1,5 miljard dollar aan opbrengsten over het hele jaar verwacht.

Aandelen

De handel in aandelen werd donderdag even stilgelegd waarna de waarde van de aandelen tijdens de nabeurshandel afnam. Het aantal GoPro werd direct 60 cent per aandeel minder waard. Wall Street had rekening gehouden met een verlies van slechts 36 cent.

GoPro

In 2015 bereikte GoPro een dieptepunt en zagen zij de aandelen prijs voor het eerst dalen onder de beursintroductieprijs. De lage omzet resulteerde tevens in banenverlies bij de Amerikaanse fabrikant van actiecamera's. De grootste boosdoener voor de steeds lagere omzet is weinig vernieuwingen in de actiecameramarkt. Hierdoor is het lastig om mensen met een GoPro te overtuigen een nieuwe aan te schaffen.

Nog altijd verlies voor Amerikaanse fabrikant GoPro

0 Reacties

    Plaats een reactie