Tijdens de CES 2016 in Las Vegas kondigde 3D Robotics al aan later dit jaar met een nieuwe software update te komen. Een maand eerder dan gepland introduceert de Amerikaanse dronefabrikant nu Solo 2.0. Volgens 3D Robotics is de update naar Solo 2.0 tot op heden de grootste software update. Dankzij de nieuwe software halen gebruikers nog meer uit hun 3DR Solo drone. .

MultiPoint Cable Cam

De software update Solo 2.0 bevat een verbeterde versie van ‘Cable Cam’. In plaats van twee keyframes - begin en eind - kun je via MultiPoint Cable Cam (MPCC) een ongelimiteerd aantal keyframes configureren. Net als de eerdere versie kun je ieder keyframe nauwkeurig bepalen; op iedere positie in het luchtruim en in iedere gewenste richting. Solo slaat iedere route (aangeduid met ‘cable’) op zodat je op een later moment exacte dezelfde route nogmaals kunt vliegen. Erg interessant als je opnames wilt maken van hetzelfde onderwerp, maar op een ander tijdstip. Denk bijvoorbeeld aan een video met de registratie van hetzelfde landschap, maar dan in winter, lente, zomer en herfst. Dankzij de nieuwe time-lapse functie kun je Solo ook de opdracht geven om een route te vliegen op een ongelofelijk lage snelheid. Nauwkeurig vliegen met lage snelheid is handmatig bijna onmogelijk, maar met de Solo is dit vanaf nu een koud kunstje.

Free Look

Solo was de eerste consumentendrone met een ‘Follow Me’-functie en naar eigen zeggen is de volgfunctie van 3DR het meest geavanceerd. Sinds de Solo 2.0 software update is ook de ‘Free Look’-optie nu toegevoegd aan 3DR’s volg-functie. Dankzij de ‘Free Look’-functie heb je nu volledige controle over de camera tijdens een volg-missie. Via ‘Pan’ en ‘Tilt’ kun je de camera in iedere gewenste richting positioneren terwijl de Solo het object nauwkeurig blijft volgen. Hierdoor kun je je luchtopnames naar een nog hoger niveau tillen. In de video - omstreeks 3:26 - kun je zien hoe de Free Look-functie in praktijk werkt.

Luchtruiminformatie

In samenwerking met Airmap.io heeft 3DR nu ook luchtvaartinformatie geïntegreerd in haar Solo app. De app toont belangrijke luchtruiminformatie over de hele wereld, waarschuwt je als je gaat vliegen in of nabij een beperkte luchtruim bent. Tijdens je vlucht tik je op de waarschuwing om een kaart van het gebied met alle restricties te bekijken. Moet je een opname maken in de buurt van een luchthaven, dan zal de app het telefoonnummer van de verkeerstoren tonen, zodat je de verkeersleiding kunt oproepen en vragen om toestemming voor je vlucht. 3dr-solo-quadcopter-drone3dr-solo-quadcopter-drone

0 Reacties

    Plaats een reactie