De toepassingen die mogelijk zijn met drones worden met de dag gekker. Studenten aan de Universiteit van Singapore hebben nu een mensvervoerende drone gecreëerd. Er zijn al wel eens eerder dergelijke drones getoond, maar deze is toch wel zeer professioneel tot uitvoering gebracht. Er zijn nog zeker vele vorderingen mogelijk, maar het begin is er. Wie weet is dit wel ons toekomstig vervoermiddel?.

Snowstorm

8 studenten aan de Universiteit van Singapore zijn afgelopen jaar bezig geweest met een nogal bijzonder project. Ze hebben een drone ontwikkeld onder de naam Snowstorm die in staat is om mensen te vervoeren. Op dit moment bedraagt de vliegduur nog slechts 5 minuten, maar er zijn nog vele vorderingen mogelijk. In de toekomst is het de bedoeling dat de Snowstorm beschikbaar wordt voor de consumentenmarkt.

Eigenschappen

De onderkant van de Snowstorm is gekoppeld aan een zeshoekig frame van geanodiseerd aluminium. Anodisatie houdt in dat metaal zoals alimunium wordt voorzien van een oxidelaag. Deze oxidelaag is hard en slijtvast. Om het gewicht van de drone zelf en de piloot te kunnen tillen wordt de Snowstorm aangestuurd door 24 motoren. Om een zachte landing te kunnen garanderen beschikt de drone niet over wielen maar over grote ronde ballen.

Andere voorbeelden

De studenten aan de Universiteit van Singapore zijn niet de enige die een dergelijke drone hebben ontwikkeld. In Nederland was het Brabander Thorstin Crijns die een drone ontwikkelde waarmee een mens de lucht in kon. In dit geval werden echter minder motoren (16) gebruikt, Thorstin bleef dan ook niet echt lang in de lucht. Een aantal maanden geleden is er ook een video opgedoken waarbij een man de lucht in ging met een multicopter die beschikte over maar liefst 54 motoren. mutlicopter-54-motoren-drone-615x350mutlicopter-54-motoren-drone-615x350

2 Reacties

  1. FPVJohn

    Ik zie mezelf al naar me werk vliegen,, BRaaaaaaapp!!!

  2. Henri

    Cool!

Plaats een reactie