Onbemande luchtvaartuigen zijn natuurlijk heel vet, maar hoe zou het zijn als je zelf met je multirotor de lucht in kunt? Dat moet de man uit deze video ook gedacht hebben. Hij had maar liefst 54 motors met propellers en een flinke constructie nodig om zijn project succesvol te maken.

Vliegen

Of het veilig is om te vliegen is nog maar de vraag, wel tilt de multicopter zo'n 164 kilogram van de grond en kan daarmee ongeveer 10 minuten in de lucht blijven. De motors en propellers zijn in 6 verschillende groepen geschakeld. multicopter-54-motoren-persoon-vervoeren-quinquaginta-quattuorcoptermulticopter-54-motoren-persoon-vervoeren-quinquaginta-quattuorcopter

Multicopter

We kennen natuurlijk allemaal de quadcopters, hexacopters en octocopters, maar hoe noem je een multicopter met 54 motoren en propellers? De benamingen van de multicopters komen uit het Latijn en geven het aantal propellers aan. Met behulp van de vertaalmachine zou deze multicopter met 54 motoren een quinquaginta quattuorcopter genoemd moeten worden. Wij houden het wel bij een multirotor, klinkt een stuk makkelijker.

1 Reacties

  1. Rick

    Zo, dat is pas een snelle bladblazer!

Plaats een reactie