Bekijk deze video waarin een stel Canadezen paard gaan rijden en dit vanuit de lucht willen filmen met een Phantom 4 quadcopter.

Crash in het water

Het bewuste incident gebeurt omstreeks 3:00 minuten in de video. Je ziet niet veel van de crash, maar het terugvinden van de peperdure drone wordt wel uitgebreid in beeld gebracht.

DJI Phantom 4 crasht in rivier en... overleeft de plons!

Bak met rijst

Als laatste troef probeerde de heren de drijfnatte Phantom 4 te redden door het apparaat in een bak met rijst te dompelen. Aangezien rijst vocht goed absorbeert wordt deze techniek ook vaak toegepast als mensen hun geliefde smartphone in bijvoorbeeld het toilet laten vallen. Bij een Phantom 4 heb je in ieder geval meer dan een bordje met rijst nodig...

DJI Phantom 4 crasht in rivier en... overleeft de plons!

Drone

Na uren ondergedompeld te hebben gezeten in een bak met rijst en nog droog gemaakt met een föhn, blijkt de Phantom 4 de duik in de rivier te hebben overleefd! Ongelofelijk, maar waar! In onderstaande video vertellen de heren over de wederopstand van de drone omstreeks 2:00 minuten.

Veilig Vliegen

Deze video laat zien dat een goede voorbereiding essentieel is en een dronepiloot nooit met andere dingen bezig moet zijn dan het vliegen met een drone. Kijk voor meer tips voor veilig vliegen met drones op VeiligVliegen.nl.

0 Reacties

    Plaats een reactie