De revolutionaire obstakel-ontwijktechnologie die waarmee DJI de nieuwste Phantom 4 uitrustte, wordt uiteraard uitvoerig getest. Je kon natuurlijk ook verwachten dat hierbij de grenzen worden opgezocht...

TechSmart

Ruim 800.000 abonnee's volgen de reviews van Youtube-ster Keaton Keller. Dit keer onderworp de oprichter van Youtube kanaal TechSmart de DJI Phantom 4 aan een aantal zware tests. Zijn doel: onderzoeken hoe goed het Obstacle Sensing System functioneert. In eerste instantie laat Keaton de Phantom 4 een aantal keer op een boom afvliegen, en het systeem reageert adequaat. Ook wanneer de drone een persoon nadert voorkomt de techniek een botsing.

DJI Phantom 4 getest en gesloopt

Crash

Dit was blijkbaar niet voldoende voor TechSmart, want al snel ging men over tot moeilijker te detecteren gevaren. Zo bleek het systeem moeite te hebben met een smal camera-statief; de drone leek te laat te remmen en de propellers raakten het object met een crash als gevolg.

Bewegende objecten

Het laatste en extreemste experiment was dat waarbij een koffer richting de vliegende drone werd gegooid. De eerste paar worpen leek de drone knap te overleven, maar toen de "onderzoeker" de koffer frontaal tegen de Phantom 4 aan smeet, kon de techniek, hoe geavanceerd ook, geen redding bieden. Even geleden werd de nieuwe DJI drone ook al het vuur aan de schenen gelegd met een crash als gevolg.

Bron: TechSmart

1 Reacties

  1. Bolle

    What an ass

Plaats een reactie