Het in Hong Kong gevestigde bedrijf Sky Drone brengt als eerste dronefabrikant ter wereld een 5G ready-to-fly drone uit. De drone richt zich met een prijskaartje van $9500 op de professionele sector.

5G ready to fly

Het in Hong Kong gevestigde Sky Drone heeft 's werelds eerste ready to fly drone onthuld die volledig via een 5G mobiele netwerkverbinding wordt bestuurd. Een traditionele radiobesturing is niet nodig voor opstijgen, landen of navigatie tijdens de vlucht. Dit maakt onbeperkt BVLOS-bereik mogelijk.

Sky Drone MK1

Dankzij de 5G-connectiviteit van de Sky Drone Mk1 heeft hij een vrijwel onbeperkt bereik. In theorie kan het toestel worden gevlogen door een piloot die zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Het bedrijf gelooft dat deze vrijheid enorm handig zal zijn voor zakelijke klanten, de sector waar de Mk1 zich op richt. Vooral de bedrijven die missies buiten het zicht (BVLOS) vliegen.


Belangrijke stap

De 5G Mk1 vereist alleen een SIM-kaart met datavoorziening van elke grote provider ter wereld om verbinding te maken. Hij kan worden bestuurd vanaf een grondstation met een optionele joystick of gamepad. Boris Boege, CEO van Sky Drone, gelooft dat de integratie van 5G een belangrijke transformationele stap zal zijn in het bevorderen van drone-operaties.

Sky Drone

Sinds de oprichting in 2012 als een divisie van Skylab Mobilesystems Ltd., heeft Sky Drone zich gericht op de connectiviteitstechnologieën van onbemande luchtvaartuigen (UAV). Het bedrijf vestigde zichzelf al snel als een belangrijke speler op het gebied van 4G/LTE-apparatuur.

0 Reacties

    Plaats een reactie