In Nederland hebben we blaadjes op het spoor, in Zwitserland hebben ze rotsverschuivingen. Om deze beter te kunnen voorspellen zetten de Zwitserse Spoorwegen nu drones in om de omgeving te scannen.

Drone-technologie

De Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) heeft zich tot drone-technologie gewend om haar lijnen veiliger te maken en potentiële rotsverschuivingen op te sporen voordat ze gebeuren. Hiervoor gebruikt men eigen drone-piloten en het Hill Scan-softwareplatform van Drone Harmony.

Scannen

Het mogelijk in gevaar brengen van medewerkers is niet meer aan de orde. Drones zullen nu worden gebruikt om de hele berghelling te scannen en eventuele problemen op te sporen. De software kan de exacte locatie van het probleem aanwijzen, zodat de arbeiders het probleem kunnen verhelpen.


Digitale kaart

Via de dronebeelden wordt een kaart gemaakt met mapping software. Dit betreft een verplaatsingskaart. Hij houdt het aantal verplaatsingsgebieden op de berg bij, kleurt ze in met geel en loopt af naar een donkerpaarse kleur voor gebieden zonder verplaatsing. In totaal hebben de Zwitserse spoorwegen momenteel zo'n 80 drones in beheer.

Oude methode

Vroeger ging het bedrijf te voet en controleerde het de locatie manueel, of het ging met een helikopter om de locatie van dichterbij te bekijken als de berghelling te hoog was om met het blote oog te zien. Beide methodes zijn om verschillende redenen tijdrovend, gevaarlijk en duur.

Bron: Droneharmony

0 Reacties

    Plaats een reactie