Netwerkprovider O2 werkt samen met dronebedrijf Skyfarer om drones de lucht in te krijgen voor de levering van COVID-19-voorraden en bloedmonsters. De twee werken ook aan de nodige infrastructuur om de drones veilig te laten vliegen.

Samenwerking

Skyfarer werkt samen met telecomprovider O2 om proeven te doen met medische bezorgingen door drones. Het doel is om de responstijd voor patiënten sneller te maken en op deze manier ook de doorlooptijd van bloedmonsters te versnellen. Een ambitieuze onderneming met een goed doel.

Proeven

Als de proeven volgens plan verlopen en door de betrokken instanties worden goedgekeurd, kunnen ze in een groot deel van het Verenigd Koninkrijk op dezelfde dag worden bezorgd zonder dat een operator de drones hoeft te besturen. "Skyfarer zal het eerste medische droneleveringsnetwerk in het Verenigd Koninkrijk opzetten met levensreddend potentieel", aldus CEO Elliot Parnham.

Skyfarer en O2 starten testfase medische dronebezorging

Veelbelovende ontwikkeling

De twee bedrijven hebben de technologie vorig jaar al getest tijdens een proef om PPE en COVID-19 testkits te leveren aan de afgelegen eilanden Argyll and Bute. Dit is de eerste keer dat de tests naar het vasteland van het Verenigd Koninkrijk worden gebracht. Een veelbelovende ontwikkeling.

0 Reacties

    Plaats een reactie