Israël wil in de komende twee jaar een nationaal AI-systeem wil ontwikkelen. Het land hoopt dat het systeem alle drones in de lucht zal controleren en beheren vanuit een centrale controlekamer.

Testfase

Tijdens de eerste fase van de tests vliegt elke droneleverancier in een klein, afgebakend gebied om ervoor te zorgen dat de drones onafhankelijk van elkaar goed werken. Vervolgens zullen alle drones van alle bedrijven hun krachten bundelen en samen in één gebied vliegen. Verwacht wordt dat de drones in deze fase ongeveer 300 vluchten per dag zullen uitvoeren.

Centraal platform

Alle gegevens van de drones zullen naar een centraal platform worden gestreamd dat ervoor zorgt dat de drones zich aan de juiste route houden en andere drones niet in de weg zitten. Als deze tests goed verlopen, zullen ze waarschijnlijk een rol spelen in de toekomst van drone leveringen en de overheid in staat stellen om beter passende wetten te maken.

Israël wil een nationaal drone AI-besturingssysteem ontwikkelen

Bedrijven

Acht bedrijven zijn uitgekozen om samen met de overheid aan de proef te werken en alles te leveren, van drones tot softwareplatforms. Het betreft High Lander Aviation, Cando Drones, HarTech Technologies, CopterPix, Simplex Mapping, Down Wind, Airways Drones, en F.T. Deze bedrijven zullen ongeveer 1,8 miljoen dollar van de Autoriteit voor Innovatie ontvangen om ongeveer de helft van de kosten van de tests te dekken.

Bron: Xinhuanet

0 Reacties

    Plaats een reactie