Een man uit Perth, Schotland, zit zes maanden vast nadat hij is betaald om met een drone telefoons naar een zwaarbeveiligde gevangenis te vliegen. Hij crashte naar verluidt de drone voordat deze de apparaten bij HMP Edinburgh kon afleveren.

Smokkelen

Een dronepiloot is veroordeeld voor het smokkelen van gebruiksvoorwerpen met een drone. De man vloog vanuit een nabijgelegen bakkerij over de muren van de gevangenis in Edinburgh. Zijn advocaat verklaarde dat hem een som geld werd aangeboden om de levering te doen door "iemand wiens vriend in de gevangenis zat".

Schuldig

Hij gaf toe dat hij de telefoons aan de drone had vastgemaakt en dat hij op borgtocht stond van de Dundee Sheriff Court. De beschuldigde man pleit niet schuldig aan een tweede aanklacht, waarbij hij simkaarten, tabak en een telefoonoplader naar een gevangenis vloog. De politie vond bij het doorzoeken van de auto van de verdachte een zak met drie mobiele telefoon, tape en touw.

Zes maanden cel voor Schotse smokkelaar die drone gebruikte

Gevangenisstraf

De verdachte werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Volgens Sheriff Neil Bowie kwam de man er daarmee nog goed vanaf. "Pogingen om mobiele telefoons in de gevangenis te introduceren zijn een buitengewoon ernstige zaak. Hij nam voor een relatief klein bedrag een groot risisco".

0 Reacties

    Plaats een reactie