Het Australische energiebedrijf TransGrid werkt samen met Preformed Line Products (PLP) om elektriciteitskabels aan te leggen en netwerken met drones te inspecteren. Ook kunnen de drones simpele installaties voltooien.

Installeren

De Australische elektriciteitsnetbeheerder TransGrid heeft zich tot drones gewend om hardware op elektriciteitsleidingen te installeren, waardoor het risico van vallen van de top wordt vermeden. De drones zullen draden installeren in bergachtig terrein in New South Whales (NSW) en het Australian Capital Territory (ACT).

Drones

De drones werden speciaal aangepast door drone-aanbieder Infravision om het systeem voor het vermijden van obstakels uit te schakelen. Hierdoor kunnen ze zeer dichtbij elektriciteitsleidingen komen. Ook zijn de voertuigjes uitgerust met propellerbeschermers om nog dichterbij te komen.

Vogelomleidingen

De drones zijn onlangs gebruikt om vogelomleidingen naar elektriciteitsleidingen in de ACT te installeren, zodat vogels de elektriciteitsleidingen tijdens het vliegen kunnen zien. De hardware was ook in minder tijd geïnstalleerd, omdat niemand de toren hoefde op te klimmen of er met een helikopter bovenuit hoefde te vliegen en deze aan te sluiten.

0 Reacties

    Plaats een reactie