Om het aantrekkelijker en makkelijker te maken om drones te vliegen, wil het ministerie van Transport in Sinapore speciale drone-vriendelijke gebieden in gaan richten. De gebieden worden in de komende maanden opgezet en beloven onder andere veel ruimte, oplaadpunten en goede verlichting.

Aaankondiging

Het ministerie van Transport in Singapore heeft de aanbeveling van een panel aanvaard om specifieke dronevriendelijke gebieden in te richten om de interesse in de hobby te vergroten. De minister van Transport Ong Ye Kung maakte de aankondiging afgelopen vrijdag bekend en de gebieden komen in de komende maanden.

Drone-gebieden

De visie voor deze speciale gebieden hangt samen met een aantal belangrijke voorwaarden. Zo moeten de gebieden groot genoeg zijn om veel mensen tegelijk te laten vliegen. Daarnaast zijn uitgerust met oplaadpunten en voldoende verlichting. Tot slot wil men vooral dat ze toegankelijk en betaalbaar zijn.

Singapore wil drone-vriendelijke gebieden opzetten

Push

De push voor dronevriendelijke gebieden gemaakt door het adviespanel voor onbemande vliegtuigsystemen dat in dienst staat van de Civil Aviation Authority. Een belangrijke reden achter de suggestie is om de "cultuur van veiligheid onder de gemeenschap" te verbeteren en verwarring te verwijderen die wordt veroorzaakt door de huidige dronewetgeving

Bron: Straits Times

0 Reacties

    Plaats een reactie