Een batterij die binnen dertig minuten alweer opgeladen moet worden, hoort al lange tijd bij het dronevliegen. Een Zuid-Koreaans bedrijf komt nu met een nieuw soort brandstofcel om een langere vliegtijd te realiseren, met name voor grote drones.

Belofte

Een Zuid-Koreaans bedrijf zegt dat zijn brandstofceltechnologie genoeg energie levert voor twee uur durende dronevluchten. Het doel? dronevluchten realiseren die aanzienlijk langere missies uit kunnen voeren dan de huidige batterijtechnologie zou toestaan. Daarvoor ontwerpt men nu een brandstofcel power pack voor drones.

DP30 Power Pack

Het bedrijf, Doosan Mobility Innovation genaamd, zegt dat zijn nieuwe brandstofcel-powerpack een energiedichtheid heeft die veel groter is dan een standaard LiPo-batterij. De DP30-powerpack kan volgens het bedrijf genoeg energie leveren voor meer dan twee uur vliegtijd, met een oplaadtijd van minder dan 10 minuten.

Integratie

De DP30 moet geïntegreerd worden in een bestaande drone en hoewel Doosan geen prijs vermeld, zal dit niet goedkoop zijn. Het gevaarte is ook relatief groot. Hierdoor zal het voornamelijk interessant zijn voor bedrijven die missies over langere afstand uit voeren. In bovenstaande video is hier een mooi voorbeeld van te zien.

0 Reacties

    Plaats een reactie