Vaccins zijn hét onderwerp van gesprek en de levering er van is ook een hot item. Om het leveren mogelijk sneller te laten verlopen werkt Pfizer nu samen met WeRobotics om drones in te zetten voor bezorging van vaccins.

Samenwerking

Dronebedrijf WeRobotics kondigde onlangs aan dat men samen werkt met Pfizer om een nieuwe drone te ontwikkelen om COVID-19-vaccins af te leveren. Het farmaceutische bedrijf heeft ervoor gekozen om de vrachtdrone te ontwikkelen vanaf het nieuwe Matrice 300 drone-platform van DJI.

DJI M300

De M300 is gekozen voor de klus omdat het leveringen van 1,5 kg tot 25 km mogelijk moet maken in vergelijking met het bereik van 10 km van de momenteel gebruikte M600. Door de nieuwe samenwerking zullen WeRobotics en haar dochteronderneming Flying Labs een vrachtuitbreiding voor de DJI Matrice 300-drone produceren voor toekomstige leveringen. Om welke landen het gaat, is nog niet bekend.

Weerbestendigheid

De DJI Matrice 300 is ook gekozen vanwege zijn indrukwekkende weersbestendigheid. De drone is uitgerust met twee zelfopwarmende batterijen die automatisch worden geactiveerd, waardoor vluchten tot -20 ° C mogelijk zijn. Hij kan ook vliegen bij temperaturen tot 50 ° C en is volledig waterbestendig.

Eerdere samenwerking

Bovenstaande video is van de laatste keer dat de twee bedrijven samenwerkten, ook met DJI. Tijdens deze samenwerking werd de Matrice 600 van DJI gebruikt met een op maat gemaakt toedieningssysteem om essentiële medicijnen te leveren aan afgelegen gezondheidsinstellingen in de Dominicaanse Republiek.

0 Reacties

    Plaats een reactie