Het afleveren van drones is in Letland voor het eerst van de grond gekomen en men levert tablets aan senioren zodat ze in contact kunnen komen met dierbaren. De levering was het resultaat van een samenwerking tussen LMT, SPH Engineering en DPD Latvija.

Levering

De levering werd begin dit jaar gedaan met behulp van een prototype van een remote-id-apparaat dat aan de drone was bevestigd, samen met het bekende UgCS-droneplatform van SPH Engineering. Doel was het bezorging van tablets om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden.

Remote ID-module

De module is uitgerust met een simkaart waarmee de drone kan worden geïdentificeerd en in de lucht kan worden gelokaliseerd, alsmede verbonden kan blijven met het netwerk van provider LMT. Dat zijn belangrijke voorwaarden om veilig(BVLOS) dronevluchten uit te voeren.

UgCS-droneplatform

Cruciaal was ook het UgCS-droneplatform. Hiermee kan het vluchtplan en de locatie van de drone worden gevolgd vanaf een gebruiksvriendelijk dashboard. Met de software kan ook de route worden gepland om ervoor te zorgen dat de veiligste route wordt gekozen.

Meer dan een test

Om van de vlucht meer te maken dan alleen een test, besloot telecombedrijf LMT tablets in te pakken en via een drone af te leveren bij seniorenzorgcentra. Met de tablets kunnen senioren in contact blijven met dierbaren, het nieuws lezen en de digitale wereld verkennen.

0 Reacties

    Plaats een reactie