Een 19-jarige technische student werd een held in Kerala nadat hij met behulp van een drone vier verdrinkende vissers in de Arabische zee redde. Hij had aangeboden te helpen met zijn drone aan reddingswerkers en dat bleek cruciaal voor het succes van de operatie.

Extra hulp

Vier vissers aan boord van een vissersboot waren als vermist opgegeven. Toen een reddingsteam wilde uitrukken kregen ze hulp uit onverwachte hoek. De student Devang Subil wilde meevaren op de reddingsboot om met zijn DJI Mavic 2-drone extra ondersteuning te bieden.

Dronebeelden

Subil vertelt: “Toen de reddingsboot 11 zeemijl van de kust verwijderd was, liet ik mijn drone opstijgen. Aanvankelijk zorgde de wind voor problemen, maar na ongeveer twintig minuten zag ik op mijn telefoon beelden verschijnen van een man die zich vastklampte aan de zijkant van een gekapseisde boot.”

Jonge dronepiloot redt vissers van verdrinkingsdood

Geen kinderspel

Aanvankelijk namen de reddingswerkers het aanbod van de jonge niet serieus. Het was 'geen kinderspel'. Toch overtuigde de student uiteindelijk de hulpverleners en mocht hij meevaren. Het resultaat? Vier levens gered en weer een mooi verhaal om te vertellen wanneer iemand zijn vraagtekens zet bij het nut van drones.

Bron: Hindustan Times

0 Reacties

    Plaats een reactie