De Duitse noodhulporganisatie ADAC Luftrettung wil in de toekomst luchttaxi's gebruiken van Volocopter. De eerste testvluchten staan gepland voor 2023. Twee jaar later moeten ze operationeel zijn.

Hulp verlenen

ADAC Lufrettung gaat de samenwerking aan met met VoloCopter om gebruik te maken van zogenaamde luchtambulances. Hiervoor wil de organisatie de VoloCity passagiersdrone gaan inzetten. De eerste testvluchten staan gepland voor 2023, vanaf 2025 hoopt men de dienst operationeel te hebben.

VoloCity

Het Duitste Volocopter werkt al een tijdje aan de Volocity, een passagiersdrone met ruimte voor twee personen. Het toestel kan snelheden tot 100 kilometer per uur behalen, en heeft een vliegbereik (enkele reis) van ongeveer 35 km. ADAC Lufretting wil het toestel inzetten om artsen naar noodsituaties te vervoeren zonder afhankelijk te zijn van verkeersdrukte.


Toekomst

Het streven is om de luchtambulances in 2025 in gebruik te nemen. Vanaf 2023 beginnen de eerste testvluchten. Hierbij kijkt men onder andere naar de prestaties van het toestel in mist en bij slecht weer. Ook de veiligheid en het maximale bereik van het toestel zijn van groot belang bij deze testvluchten.

Bron: Dronewatch

0 Reacties

    Plaats een reactie