In België vond onlangs een politie-operatie plaats om daders van een gijzeling op te sporen. Daarbij werd een drone ingezet om handboeien te droppen bij het huis van een van de daders, zodat hij op deze manier kon bewijzen dat hij zich over wilde geven door zichzelf te boeien.

Politiedrone

De Belgische politie recent een drone om handboeien te droppen bij een gijzelnemer die op het punt stond zich over te geven. Deze boeide zichzelf zodat de arrestatie zonder geweld verliep. Het is een creatieve manier om een politiedrone in te zetten waar wij nog niet eerder van gehoord hadden.

Handboeien

Een man was door zijn gijzelnemers meegenomen naar een leegstaand huis, maar hij wist door een open raam te ontsnappen. De politie omsingelde later het huis met de gijzelnemers en bracht een drone mee. Deze vloog naar binnen met een setje handboeien, om de daders de kans te geven zich vreedzaam over te geven.

Overgeven

In totaal waren er vier daders, waarvan twee zich al hadden overgegeven. De derde pakte de handboeien van de drone aan en boeide zichzelf, waarna de politie hem kon arresteren. De vierde had zich verstopt, maar werd later alsnog in het huis gevonden met behulp van een politiehond.

Bron: HLN

0 Reacties

    Plaats een reactie