Een DJI Inspire 2-drone die wordt gebruikt voor een commerciële fotografiebaan, is in een hoogbouw in Sydney neergestort en daarbij is een inzittende gewond geraakt. De dronepiloot verloor naar verluidt de controle over de drone op ongeveer 10 meter hoogte.

Incident

Het incident vond plaats op 15 januari rond lunchtijd tijdens het maken van foto's in het Darling Harbour-gebied van Sydney, New South Wales. De piloot verloor naar verluidt de controle over de drone, die vervolgens zijwaarts rechtstreeks de hoogbouw in vloog. De drone botste met hoge snelheid op het gebouw en verbrijzelde het glas, waardoor een bewoner lichte verwondingen opliep.

Onduidelijk

In dit stadium is het nog onduidelijk of de piloot of de drone de schuld had bij de crash. Het onderzoek naar het incident is momenteel aan de gang en zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Op dit moment wordt bewijs van de crash verzameld, samen met vluchtlogboeken van de drone. Tijdens deze periode zal DJI waarschijnlijk helpen met de gegevens uit de vluchtlogboeken.

DJI Inspire 2 vliegt tegen gebouw in Sydney

Sky Monkey

Het bedrijf dat met de drone vloog, was Sky Monkey Pty Ltd., een door CASA erkende en gecertificeerde drone-operator. Sky Monkey is erin geslaagd om zijn bedrijf te laten groeien met een waardering van vijf sterren en biedt bouwfotografie, bedrijfsinspecties en fotografie van speciale evenementen aan zijn klanten.

Bron: ATSB

0 Reacties

    Plaats een reactie