Bedreigde diersoorten in de gaten houden en monitoren is nobel werk. Nobel werk, waar drones ook uitstekend een rol in kunnen spelen. Canada schafte hiervoor onlangs de Hermes 900 aan van Elbit Systems.

Beschermingsprogramma

Canada heeft ervoor gekozen om een Elbit Systems Hermes 900 zoek- en reddingsdrone aan te schaffen om de bedreigde walvispopulatie langs de oost- en westkust van het land en het noordpoolgebied te volgen als onderdeel van het Canadese National Aerial Surveillance Program.

Elbit Hermes 900

De Elbit Hermes 900 is de nieuwste drone van het bedrijf, die in 2012 werd geïntroduceerd. Hij vereist een tweepersoonsteam op de grond en kan tot 36 uur meegaan op een enkele tank. Hij gebruikt een Rotax 914 viertaktmotor met turbo, die 115 pk levert. De drone heeft een topsnelheid van 240 km / u en kan vliegen op hoogtes tot 9.000 meter.

Canada schaft Hermes UAS aan voor bescherming walvissen

Uitsterven

De Noord-Atlantische walvis staat centraal bij de aankoop van drones, aangezien er momenteel naar schatting minder dan 366 in de Noord-Atlantische Oceaan zijn. Wetenschappers vermoeden de soort zelfs al uitgestoveren is in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan. Doel is om er voor te zorgen dat de walvissen die over zijn in het noorden, geen slachtoffer worden van jagers of visnetten.

Milieu

Naast het volgen van dieren zal de Hermes 900 ingezet worden om het milieu in de gaten te houden. Denk hierbij aan olielozingen op sporen, milieuonderzoeken uitvoeren en het Noordpoolgebied van Canada bewaken. De drone zal naar verwachting eind 2022 zijn weg vinden over de oceaan.

Bron: Mirror

0 Reacties

    Plaats een reactie