De woordvoerder van het US Africa Command heeft laten weten dat een van zijn MQ-1C-drones niet goed functioneerde boven Niger, Afrika, terwijl hij bewapend was met een Hellfire-raket. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse drones in de regio zijn neergestort, waarbij vorig jaar een MQ-9 Reaper crashte als gevolg van een mechanische storing.

Noodlanding

Op Twitter werden beelden van de gecrashte drone gedeeld via France 24 journalist Wassim Nasr. Naar verluidt is de gewapende drone door een onbekende storing gedwongen een noodlanding te maken. De drone bloog boven Niger en was gewapend met een gevaarlijke raket.

MQ-1C Grey Eagle

De MQ-1C Grey Eagle wordt onder andere gebruikt in bewakings- en verkenningsmissies, communicatierelais en elektronische oorlogsvoering. Hij kan tot 25 uur in de lucht blijven en heeft een topsnelheid van zo'n 300 k/m per uur en loopt op een dieselmotor van 165pk.

Verwijdering

De drone wordt momenteel beoordeeld vanuit de vluchtlogboeken, terwijl het herstel ervan momenteel gaande is. De verwachting is dat de raket zo snel mogelijk uit de drone zal worden verwijderd om te voorkomen dat iemand hem steelt en eventueel verkoopt aan een terroristische groepering.

Foto: Wassim Nasr

0 Reacties

    Plaats een reactie