Boven de stad Rathdrinagh in Ierland vliegen sinds kort drones met... bier! De Ierse pub McKeevers Bar & Lounge is overgestapt op dronebezorging om haar klanten te bedienen.

Bier per drone

Net als de rest van Ierland is de pub sinds maart gesloten vanwege COVID-19. De Ierse pub McKeevers Bar en Lounge besloot creatief te worden en voortaan bier per drone te bezorgen. De neef van bareigenaar McKeever, Paul Clarke, heeft zijn DJI Phantom-drone ingeschakeld om de leveringen te doen.

Niet officieel

Of het allemaal legaal en professioneel is, dat is nog maar de vraag. Met flessen, blikjes en soms een zak chips die aan een touwtje bungelen is het voornamelijk improvisatiewerk. Het lijkt dan ook deels een stunt om aandacht te vragen voor de situatie van de kroegen ten tijde van de lockdown. Een deel van het barpersoneel in Ierland heeft hun baan al verloren.

Drones bezorgen bier in IerlandMogelijk is deze mock-up ook een idee dat McKeever wel ziet zitten.

Manna Aero

Op officieel gebied maakt Ierland echter ook al stappen qua droneleveringen. Het land is onlangs begonnen met het toestaan van leveringen door een Iers bedrijf genaamd Manna Aero. Deze zouden fastfood gaan bezorgen , maar vanwege de pandemie werd dit stopgezet en stapte men over op medicijnbezorging.

Bron: Irish Post

0 Reacties

    Plaats een reactie