In Ierland zijn drones ingezet om de kwaliteit van moeilijk bereikbare meren te testen door monsters te nemen van het water. De drones zijn een veelbelovende en effectieve methode om dit werk makkelijker te maken.

Testen met drones

Tijdens een tweejarige periode van onderzoeken en testen hebben wetenschappersen met de drones de waterkwaliteit van moeilijk bereikbare meren in Ierland getest. De tests werden gefinancierd door het Environmental Protection Agency (EPA) om te zorgen dat aan de EU-richtlijnen voor waterrichtlijnen wordt voldaan.

Voordelen

De drones die monsters (nee, niet de van Loch Ness) van het water verzamelden, vliegen naar gebieden die te gevaarlijk zijn voor mensen. Drones kunnen gemakkelijk boven het water zweven en de kwaliteit van het water onderzoeken door monsters te nemen. Ze werken sneller dan mensen met bootjes en daardoor kan men via deze methode tijd en geld besparen.

Drones ingezet voor testen Ierse meren op waterkwaliteit

Meren

“We kijken slechts naar een fractie van de meren en een deel daarvan is lastig te bereiken", vertelt Dr. Heather Lally, die onderzoeker is bij het Galway-Mayo Institute of Technology. Op dit moment richt de EPA zich op de kwaliteit van het water van de grotere meren, maar in de toekomst komen daar mogelijk ook kleinere meren bij.

Toekomst

Ierland bestaat uit meer dan 12.000 meren, waarvan er nu 800 zijn getest. De tests worden waarschijnlijk deze maand afgerond, waarbij het team financiering aanvraagt in de hoop een gespecialiseerd prototype te produceren om meer inzicht te krijgen in de haalbaarheid van het toekomstig gebruik van drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie