Technische studenten van de National University of Singapore (NUS) hebben een quadcopter ontwikkeld die uitsluitend op zonne-energie kan vliegen.

Prototype

Het prototype weegt 2,5 kg en heeft een koolstofvezelframe van ongeveer 13 vierkante meter en beschikt over een 148 siliciumzonnecellen.

Solar quadcopter vliegt zonder accu

Zonne-energie

Zonne-aangedreven quadcopters zijn al eerder gemaakt, maar deze drone, die door de NUS-studenten is gemaakt, wordt in Azië de "eerste volledig op zonne-energie werkende quadcopter" genoemd.

Verticaal opstijgen

De op zonne-energie werkende quadcopter kan autonoom vliegen of worden bestuurd via een afstandsbediening. De drone kan verticaal opstijgen en landen, wat een opvallende eigenschap is die het apparaat onderscheidt van andere door zonne-energie aangedreven drones met meestal een fixed-wing ontwerp.

Urenlang

"Onze drone is extreem licht voor zijn formaat en kan zo lang vliegen als er zonlicht is, zelfs urenlang. In tegenstelling tot normale quadcopters, is ons vliegtuig niet afhankelijk van een ingebouwde accu en is het dus niet beperkt door vliegtijd.", zo verklaart universitair hoofddocent Aaron Danner van de afdeling Electrical and Computer Engineering bij NUS Faculty of Engineering, die toezicht hield op de project.

0 Reacties

    Plaats een reactie