DJI heeft een officiele verklaring gegeven naar aanleiding van de botsing van een drone met een vliegtuig in Quebec, Canada.

Botsing

In een persbericht op de website van DJI geeft de dronefabrikant aan volledige medewerking te verlenen aan de Canadese luchtvaartautoriteiten in het onderzoek naar de botsing van een drone met een landend passagiersvliegtuig in Quebec City.

DJI reageert op incident met vliegtuig in Canada

DJI

Er zijn nog geen details bekend over het type drone dat betrokken is bij de botsing en DJI tast in het duister of het überhaupt gaat om een drone van hun merk. Toch geeft de Chinese dronefabrikant aan dat hun drones gelimiteerd zijn tot een maximale vlieghoogte van 120 meter in Canada en dat de luchthaven van Quebec City is opgenomen in DJI's geofencing systeem.

Oproep

DJI benadrukt dat er miljoenen drones zijn in de wereld die veilig worden gebruikt voor zakelijke en recreatieve toepassingen. De dronemaker roept alle dronepiloten op om uitdrukkelijk rekening te houden met de regelgeving die geldt in een gebied voordat men een drone het luchtruim instuurt.

DJI reageert op incident met vliegtuig in Canada

Technologie

DJI heeft veel geïnvesteerd in belangrijke technologische ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat drones het luchtruim veilig kunnen delen met traditionele vliegtuigen, zoals GPS-geofencing, automatisch terug naar huis functies voor drones die verbinding verliezen en obstakel-ontwijk-systemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie