Drone Delivery Canada heeft een mijlpaal bereikt om haar logistieke platform te commercialiseren. Het bedrijf mocht als eerste in Canada een Beyond Visual Line-Of-Sight (BVLOS) testvlucht uitvoeren.

Primeur

Wereldwijd wordt er volop getest met dronebezorging, maar het uitvoeren van vluchten buiten het zicht van de operator blijft vrij uniek. Drone Delivery Canada (DDC) kreeg toestemming van Transport Canada middels een zogenaamd 'Special Flight Operating Certificate' voor de uitvoer van dronevluchten buiten het gezichtsveld van de operator.

"We zijn het enige dronebezorgingsbedrijf dat BVLOS-vluchten mag uitvoeren onder toezicht van Transport Canada", zei Richard Buzbuzian, president van Drone Delivery Canada. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Met dit succes in de hand hebben we nu meer zichtbaarheid dan ooit om commercieel te opereren. Daarnaast zien we ook een toename in internationale aandacht voor ons platform. Deze overwinning is voor ons, zowel nationaal als internationaal, een belangrijke stap voorwaarts."

Drone Delivery Canada krijgt toestemming voor BVLOS-vluchten

Telemetrie

De systemen die getest zijn, omvatten DDC's eigen FLYTE management systeem, obstakel ontwijkingstechnologie en communicatie platform. Tijdens de testvluchten werden op 2.500 kilometer afstand, vanuit DDC's Mission Control Center in Toronto, de vluchtgegevens in realtime succesvol bewaakt en geregistreerd.

2018

Het bedrijf heeft haar hoop gevestigd om begin volgend jaar te beginnen met de eerste commerciële dronevluchten in Canada.

0 Reacties

    Plaats een reactie