DJI en Epson hebben aangekondigd samen te werken om Epson’s Moverio BT-300 AR videobril compatible te maken met DJI drones. Deze samenwerking introduceert ’s werelds eerste "FPV bril" die een piloot kan dragen tijdens het verplichte ‘line in sight’ vliegen.

DJI drones

De twee bedrijven breiden DJI’s software uit zodat Epson's Moverio BT-300 AR videobril gebruikt kan worden met Phantom, Matrice en Inspire drones.

DJI en Epson werken samen aan unieke FPV bril

FPV

Door het dragen van een FPV bril kunnen de camerabeelden live in ‘First Person View’ kunnen worden bekeken door de drager van de bril. Natuurlijk is de FPV videobril geen nieuwe uitvinding. Zo is de technologie in het droneracen erg populair en werkt het bedrijf Fat Shark al sinds 2004 aan FPV technologie.

Line in sight

Epson’s Moverio BT-300 AR videobril lijkt niet op een normale FPV videobril, maar heeft meer een uiterlijk zoals de bekende Google Glass. Dankzij het unieke ontwerp van deze bril kan een piloot de beelden bekijken, maar tegelijkertijd ook het toestel in het gezichtsveld houden. Hierdoor kan een piloot nog steeds met de drone in het zicht vliegen en dus legaal met deze bril op vliegen zonder zich zorgen te maken over de zogenaamd ‘line in sight’ regelgeving.

DJI en Epson werken samen aan unieke FPV bril

Vluchtgegevens

Naast live camerabeelden geeft de bril ook handige informatie aan de piloot. Denk aan gegevens over de omgeving, vlucht en drone. Hierdoor heeft de piloot alle informatie in beeld en is niet meer afhankelijk van een afzonderlijke videoscherm. Met name in de felle zon blijft het werken met een videoscherm af en toe onpraktisch vanwege de schitteringen op het beeldscherm.

DJI en Epson werken samen aan unieke FPV bril

Moverio BT-300 AR videobril

Epson’s videobril bestaat uit transparante glazen geïmpregneerd met OLED displays, een quad-core Intel Atom X5 processor en Android 5.1 besturingssysteem. Ondanks deze hoeveelheid indrukwekkende technologie is de bril op dit moment ook nog de lichtste AR bril ter wereld.

AR

De afkorting AR in de naam van Epson videobril staat voor ‘Augmented Reality'; een technologie waarin als het ware een laag over de werkelijkheid wordt gelegd.

Verkrijgbaar

DJI hoopt integratie van Epson’s videobril snel af te ronden zodat de bril voor de decembermaand in DJI’s winkels ligt.

0 Reacties

    Plaats een reactie