Een technische fout zorgde ervoor dat alle geregistreerde gebruikers van het drone-register van de Irish Aviation Authority de namen van alle andere drone-eigenaren konden raadplegen. Inmiddels heeft de Ierse luchtvaartautoriteit een aanpassing gedaan zodat deze persoonlijke informatie niet meer getoond wordt.

Irish Aviation Authority

Sinds 21 december 2015 dienen alle drones van 1 kilogram en zwaarder door de eigenaar geregistreerd te worden bij de Irish Aviation Authority, de Ierse luchtvaartautoriteit. In de eerste weken was de registratie gratis en sinds februari 2016 betalen de eigenaren 5 euro per registratie.

Ierse drone register toont per ongeluk alle namen uit de database

Fout

Volgens de Irish Aviation Authority konden alleen geregistreerde gebruikers van het drone-register van de Irish Aviation Authority de namen van andere drone-eigenaren inzien en was de database niet publiek toegankelijk. Inmiddels heeft de Ierse luchtvaartautoriteit een aanpassing aan haar website gedaan zodat persoonlijke informatie niet meer wordt getoond.

Excuses

Volgens de Irish Aviation Authority is er geen financiële informatie van gebruikers getoond, maar enkel NAW-gegevens. In een officieel persbericht verontschuldigt de Ierse luchtvaartautoriteit openlijk voor deze fout en betreurt dat de persoonlijke gegevens inzichtbaar waren voor derden. Ook heeft de Irish Aviation Authority alle geregistreerde gebruikers persoonlijk benaderd om ze op de hoogte te brengen van dit misverstand.

0 Reacties

    Plaats een reactie