In Ierland worden vanaf maandag nieuwe drone regels ingevoerd. Dit houdt in dat drones boven 1 kilogram vanaf dan geregistreerd dienen te worden bij de Ierse luchtvaartautoriteiten (IAA). Ierland is hiermee één van de eerste Europese landen waar deze regel ingevoerd wordt.

Kerstdagen

Momenteel zijn er in Ierland zo’n 4.000 tot 5.000 drones in gebruik. Dit aantal zal na de Kerst nog flink toenemen. De nieuwe regelgeving moet ervoor zorgen dat drones veiliger ingezet worden en dat drones beter traceerbaar zijn.

Wet- en regelgeving

Naast de registratieplicht moeten drones in Ierland ook minimaal vijf kilometer afstand houden van vliegvelden en luchthavens. Drones mogen niet vliegen over groepen mensen, aaneengesloten bebouwing en over verboden gebieden zoals militaire basissen en gevangenissen. Ook mogen drones niet hoger vliegen dan 120 meter en maximaal 300 meter van de bestuurder af vliegen. drone-regels-ierland-maandag-van-kracht-registratie-plicht-informatie-overzicht-2015drone-regels-ierland-maandag-van-kracht-registratie-plicht-informatie-overzicht-2015

Minimaal 16 jaar oud

Om een drone in Ierland te registreren moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Drone piloten jonger dan 16 jaar moeten de drone door een ouder of voogd laten registreren. Vanaf februari 2016 zijn er kosten verbonden aan de registratie van een drone. De IAA hoopt hiermee mensen te motiveren om hun drone voor die tijd te laten registreren.

Training volgen

Ralph James, directeur veiligheidsregels bij de IAA, zegt dat het registreren van drones helpt om de drone sector beter te monitoren. De IAA adviseert dat alle drone bestuurders een training volgen om het onbemande luchtvaart goed onder de knie te krijgen. Een training volgen kan bij verschillende goedgekeurde drone training organisaties.

0 Reacties

    Plaats een reactie