Drone bezorging is op dit moment nog niet in grote mate mogelijk vanwege de beperkende regelgeving. Starship Technologies denkt hier echter een uitvinding voor te hebben gevonden; een robot drone die goederen en boodschappen over de grond bezorgt.

Robotdrone

De robot drone is een robot met 6 wielen die over de grond opereert. Het apparaat is in staat om 2 zakken boodschappen te bezorgen, maar niet over grote afstanden. Hij is bedoeld voor kortere lokale afstanden. Om veiligheid te garanderen kan de robot bestuurd worden door een persoon, echter is de van een afstand bestuurbare robot ook in staat om zelf zijn weg te vinden. Door middel van camera's kan de robot objecten ontwijken.

Voordelen

De van een afstand bestuurbare drone onderscheidt zich op verschillende vlakken. Hij is klein en zeer eenvoudig te gebruiken, daarnaast is hij zeer veilig en ten slotte hoeft de natuur niet te kampen met de gevolgen. De robot van Starship Technologies is namelijk erg duurzaam.

Probleem

Het grootste probleem van de ontwikkeling van de robot drone zit in het laatste onderdeel; de bezorging zelf. Dit is namelijk het meest dure onderdeel en Starship Technologie wil het juist bij lage kosten houden. Verwacht wordt dat de eerste experimentele exemplaren in 2016 aangeboden worden in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere landen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een prototype dat aan enthousiastelingen tentoongesteld kan worden.

2 Reacties

  1. Robot drone bezorgt pakketten via de grond | Aluvicro - Drone News

    […] Via_: Drone.nl […]

  2. huuh

    lisndfl

Plaats een reactie