De controle over je drone verliezen is de nachtmerrie van elke drone piloot, en helemaal als je in de buurt van water vliegt. Deze Ierse man verloor het contact met zijn drone op 4 kilometer afstand bij windstoten tot 50 km/h. Op dat moment vloog de drone hoog boven het water in Dublin en zette een automatische landing in.

Drone vliegen

Om 6 uur in de morgen besloot de Ier een drone video te maken met zijn DJI Phantom 3 professional. Het was nog donker en de stad was mooi verlicht. Vanaf het water was dit een prachtig plaatje en een ontspannen vlucht, tot de piloot het signaal op 4 kilometer afstand verloor. Hij zag de drone het water in gaan wist zeker dat hij hem nooit meer terug zou vinden.

Te koop

In de veronderstelling zijn drone nooit meer terug te vinden opende de Ier thuis om 6.20 in de ochtend een biertje en zette alle accessoires van zijn DJI Phantom 3 professional te koop. Zijn hard-shell koffer, Phantom 3 controller, 3 accu’s en nog wat andere accessoires zette hij voor een mooi bedrag op internet. eb-vloed-meter-app-drone-water-ierland-ier-quadcopter-dji-phantom-3-professionaleb-vloed-meter-app-drone-water-ierland-ier-quadcopter-dji-phantom-3-professional

Eb

Om 8 uur in de ochtend kreeg de Ier opeens een ingeving. De rivier waar hij boven vloog komt regelmatig droog te staan. Hij checkte snel wanneer het Eb zou zijn. Om 9uur zou het water weg zijn en kon hij opzoek naar zijn drone. Hij rende 5.5 kilometer tot het strand waar hij zijn DJI Phantom 3 professional al snel terug vond. bak-water-drone-ierland-ier-quadcopter-dji-phantom-3-professionalbak-water-drone-ierland-ier-quadcopter-dji-phantom-3-professional

Rijst

Eenmaal thuis legt hij de drone in een grote bak met water waar hij hem anderhalf uur in laat liggen. Zijn plan is om de drone vervolgens te drogen met een föhn en hem in een bak met water te leggen. De batterij van de drone is helemaal opgezwollen en is zeker niet meer te maken. Of de drone het uiteindelijk weer gaat doen is nog maar de vraag. Wij houden zijn YouTube kanaal in de gaten om te kijken of de drone weer de lucht in gaat.

0 Reacties

    Plaats een reactie