Horizon Energy Systems wil het wereldrecord van langste drone vlucht ooit verbreken. Dit willen zij doen door een drone uit te rusten met een nieuwe brandstofcel die hij bedrijf uit Singapore zelf heeft ontwikkeld. De brandstofcel moet het onbemande luchtvaartuig ruim 300 kilometer laten vliegen, dat is 172 kilometer meer dan het huidige record van 128 kilometer dat tevens op naam staat van Horizon.

Wereldrecord

In 2007 werd het huidige wereldrecord van langste drone vlucht neerget door de Pterosoar drone van 5 kilogram. Deze poging werd door NASA ondersteund. Het wereldrecord werd toen op 128 kilomter gezet. horizon-energy-systems-world-record-drone-flying-128-km-singapore-2007horizon-energy-systems-world-record-drone-flying-128-km-singapore-2007

Langste vlucht

De recordpoging van langste vlucht met een drone vindt binnen enkele maanden plaats. Tijdens de vlucht vliegt de drone over de Noordzee van Schotland naar Noorwegen. De drone wordt gevoed door een brandstofcel die erg licht is en gaat ongeveer twaalf uur mee. De vlucht ontstaat uit een samenwerking van Horizon en de Schotse drone ontwikkelaar Raptor UAS.

Search and Rescue

Directeur van Horizon, Taras Wankewycz, zegt dat een brandstofcel met een lang uithoudingsvermogen de drone een ideaal werktuig maakt voor moeilijke Search and Rescue operaties over grote gebieden op land of zee. horizon-energy-systems-parts-world-record-drone-flying-300-km-singapore-2015horizon-energy-systems-parts-world-record-drone-flying-300-km-singapore-2015

Wereldleider

Horizon is de wereldleider in energieopslag voor elektrische drones en werkt met veel bedrijven over de hele wereld samen waaronder de National Aeronautics and Space Administration (NASA). Het bedrijf richt zich nu op het bouwen van een kleine brandstofcel die 1 tot 5 kilowatt kan produceren die gebruikt kan worden in kleine drones tot 5 kilogram.

Drone industrie

Er is veel interesse in de drone industrie omdat de markt in opkomst is. Het helpt dat grote bedrijven als Amazon investeren in drone technologieën om zo hun drone delivery mogelijk te maken. Horizon ziet kansen in deze markt en gaat drone systemen bouwen die uitgerust worden met hun eigen brandstofcellen en software.

0 Reacties

    Plaats een reactie