Zuid-Korea kampt al jaren met een kwallenplaag. Volgens de Zuid-Koreaanse overheid zorgen de grote aantallen kwallen per jaar voor zo'n €207 miljoen euro aan schade in de visserij. Daarnaast zorgen de dieren, die voor 98% uit water bestaan, ook voor de nodige problemen in de aanvoerpijpen van energiebedrijven.

Ogen in de lucht

Het Korea Advanced Institute of Sciene and Technology (KAIST) kreeg al eerder steun van de Zuid-Koreaanse overheid om een oplossing te verzinnen voor de kwallenplaag. Toen werden drijvende robots gemaakt die kwallen opsporen en vernietigen. KAIST heeft nu vliegende drones ontwikkeld die als ogen in de lucht dienen voor de drijvende robots. De drones bieden assistentie in het opsporen van zwermen kwallen om zo doeltreffender te werk gegaan. De kwallen worden nu niet meer direct in zee vernietigd, maar eerst naar wal gebracht. Volgens professor Hyun Myung is deze manier van kwallenbestrijding niet zielig en noodzakelijk om het ecologische klimaat in de Zuid-Koreaanse wateren te bewaken.

2 Reacties

  1. Evert

    Het is ergens wel een heel zielige manier is van kwallenbestrijding, dat zo shredden in zee.. maar als het er zo veel zijn ook wel weer logisch van Zuid-Korea

  2. Joost

    Ik HAAT kwallen, zet 'm op drones!

Plaats een reactie