Elektronicafabrikant Samsung gaat een nieuwe research afdeling opzetten op die zich gaat richten op de ontwikkeling van drones, robots, 3D printers en virtual reality. De nieuwe tak is een gevolg van van Samsung's streven om het 'Internet of Things' te realiseren; een wereld waarin alles is verbonden met het internet.

Onafhankelijk research team

De nieuwe afdeling van Samsung maakt deel uit van de Mobile-divisie van de Zuid-Koreaanse fabrikant. "Het nieuwe research team gaat onderzoeken hoe technologie het dagelijks leven van mensen makkelijker kan maken en zo de toekomst te verbeteren", aldus een woordvoerder van Samsung. "Met het oog op het belang van het team kunnen teamleden zelfstandiger opereren binnen de Mobile afdeling. Het doel van het team is niet om losse apparaten te ontwikkelen, maar eerder uitgebreide oplossingen die kunnen worden toegepast in Samsung's productiemogelijkheden". De afdeling gaat waarschijnlijk worden geleid door Shin Jong-kyun, Mobile Chief van Samsung, en bestaat uit developers, strategie-makers en product managers.

Een andere focus

Samsung heeft de laatste tijd te maken met tegenvallende resultaten in de verkoop van haar smartphones. Dit komt door sterke concurrentie van merken als Apple, Lenovo en het Chinese Xiamomi. Om deze reden wil Samsung de focus verleggen van het simpelweg produceren van apparaten naar het bieden van complete oplossingen. Samsung geeft aan dat het verkopen van producten niet meer genoeg is om een bedrijf te laten groeien en vindt dat fabrikanten zich meer moeten focussen op hoe nieuwe technologieen kunnen worden geimplementeerd in het dagelijks leven. Drones, robots en andere innovatieve technologien spelen hier volgens Samsung een belangrijke rol in.

The Internet of Things

De oprichting van de afdeling is een logisch gevolg van Samsung's Chief Executive BK Yoon plan om het idealistische 'Internet of Things' te realiseren. The Internet of Things (ook wel IoT) is een wereld waarin alles in verbinding staat met het internet en zogenaamde 'swarm intelligence' kan worden gecreeeerd voor non-smart devices. BK Yoon gaf tijdens de CES in Las Vegas van dit jaar aan dat hij $100 miljoen investeerde om nieuwe IoT ontwikkelaars aan te nemen. Zijn streven is om 100% van alle Samsung apparaten binnen 5 jaar met het internet te verbinden. the-internet-of-thingsthe-internet-of-things

Samsung

Samsung werd opgericht op 1 maart 1938 in Daegu, Zuid-Korea door Lee Byung-chull. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste elektronicafabrikanten ter wereld. Samsung produceert o.a. smartphones, televisies en camera's. Samsung heeft wereldwijd meer dan 208.000 werknemers en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Seoel.

0 Reacties

    Plaats een reactie