Ondanks het feit dat bezorging per drone nieuw, snel en goedkoop is, moeten er nog veel valkuilen worden getrotseerd om het werkelijkheid te maken. Een groep hobbyisten heeft echter een poging ondernomen om de eerste - goed voorbereide - bezorgpoging per drone in Hong Kong uit te voeren.

Hong Kong

Het doel was het bezorgen van een chocoladereep van Tseung Kwan O naar een adres in Repulse Bay. Voor deze vlucht moet de drone een route afleggen over het centrum van Hong Kong, over de bergen, over de zee en tussen hoge gebouwen. Naar eigen zeggen kostte de poging maanden van voorbereiding om de vlucht gecontroleerd uit te voeren.

Meerdere piloten

Voor deze primeur werd gebruik gemaakt van een reguliere consumenten drone. Het team heeft de drone echter aangepast om de levensduur van de batterij te verbeteren. Een team van zeven piloten werd ingezet om de drone vanaf verschillende punten te besturen. De vlucht van bijna 10 kilometer duurde zo'n 14 minuten en verliep zonder problemen.

Voorbereiding

De poging vergde een hoop planning vooraf. De piloten besteedden weken aan het bestuderen van windpatronen, het in kaart brengen van de hoogte van gebouwen en het vinden van een route die zo min mogelijk wegen kruist. hong-kong-drone-delivery-airhong-kong-drone-delivery-air

Ervaring

"Drone technologie maakt momenteel zoveel stappen vooruit, dat als wij deze stunt niet hadden uitgehaald iemand anders het gedaan had, maar waarschijnlijk iemand met minder ervaring", vertelt één van de piloten. "We wilden aandacht vestigen op het feit hoeveel voorbereiding een veilige vlucht vereist."

Geslaagd

Het enige minpunt aan de poging was dat de chocoladereep een beetje gesmolten was bij aflevering, maar de groep van piloten heeft middels de stunt laten zien dat bezorging per drone wel degelijk mogelijk is. Natuurlijk zijn er ook andere factoren waar rekening mee moet worden gehouden voordat bezorging per drone echt werkelijkheid wordt. drone-delivering-companiesdrone-delivering-companies

Drone delivery

Tot op heden hebben vele grote bedrijven hun geloof in bezorging per drone laten zien. Zo werkt Amazon al enige tijd aan Amazon Prime Air, is DHL vorig jaar gestart met een test om producten met hoge urgentie bezorgen op één van de Duitse waddeneilanden en heeft het Franse GeoPost ook aangekondigd bezorging per drone te testen. Ook in eigen land lijkt PostNL in de toekomst van 'drone delivery' te geloven.

0 Reacties

    Plaats een reactie