Personeel van de Wheatfield Prison ontdekte gisteren een onbemand vliegtuig op de luchtplaats van de gevangenis.

Criminelen smokkelde via een drone drugs de zwaar beveiligde gevangenis in Dublin, Ierland binnen. Het incident vond gisterochtend rond 11 uur plaats. Tijdens de luchtpauze vloog er een drone met daaraan drugs in een plastic zakje geknoopt over de muren van de gevangenis. De quadcopter werd ingezet om drugs binnen de muren van de gevangenis af te leveren. Doordat de drone de bedrading van het hekwerk raakte, verliep de smokkelpoging iets anders dan gepland. Gevangenen snelden zich naar het helikoptervliegtuig en pakte de drugs die aan het voertuig bevestigd waren. De quadcopter was niet meer in staat om te vliegen doordat één van de propellers beschadigd was tijdens de landing in het hekwerk. In alle haast slaagde een gevangene om de getroffen propeller te herstellen zodat het vliegtuig weer in staat was anoniem weg te vliegen. Deze verdachte wordt ook verdacht betrokken te zijn bij de beraming van dit incident en is direct in isolatie gesteld. De drone is op zijn weg terug onderschept door beveilingsmedewerkers van de gevangenis. De drone, SD kaart en camera, die ontzettend veel informatie over het gebruik van de drone bezitten, zijn overgeleverd aan de politie. De items worden onderzocht op sporen van mede-verdachten.

0 Reacties

    Plaats een reactie