Bekijk deze luchtopnames van het opleidingsschip de Nederlander.

Drone

De luchtopnames zijn gemaakt door George Klein met behulp van een DJI Phantom 4 drone. De opnames zijn beschikbaar in 4K.

De Nederlander

Het voormalige opleidingsschip 'De Nederlander' is woensdag 29 juni 2005 vertrokken uit Rotterdam. Het schip heeft bijna vijftig jaar lang afgemeerd gelegen in de stad, de laatste twintig jaar in de Coolhaven. Daar deed het dienst als opleidingsschip van het Scheepvaart- en Transport College. Omdat de school een nieuw gebouw heeft op de Mullerpier was 'De Nederlander' niet meer nodig. Het schip wordt versleept naar Enkhuizen, waar het in oude staat wordt hersteld. Helaas is het nooit hersteld en ligt nu te verpieteren in een klein haventje de oude zeug in Wieringerwerf.

Opleidingsschip de Nederlander gefilmd met DJI Phantom 4

3 Reacties

  1. Wijnand

    Ik heb het schip vanmiddag (06-07-2018) zien liggen in de haven van Lemmer, vlak bij de scheepswerf.

  2. peter schouw

    Van 1976 tot 1977 opleiding gedaan , wereldtijd !!

  3. Loek Berghmans

    Ook ik heb op deze boot mijn opleiding gedaan en wel in 1967. Inmiddels ben ik gepensioneerd, en een van mijn grote hobbys is modelboot bouw. Ik ben al jaren op zoek naar bouwtekeningen van deze boot. Het lijnenplan heb ik reeds kunnen bemachtigen en daar kan ik nu even verder mee. Voor wat betreft de opbouw, die kan ik wel aan de hand van fotos, maar vooral van deze prachtige video, maken en monteren. Op 16 februari 2005, heb ik een oproep gedaan op " kombuispraat.com " ( Opleidingsschip De Nederlander / Bosman ) intussen zijn er al 28 reacties hierop!

Plaats een reactie