Bekijk deze luchtopnames van Fort de Bilt. De video toont tevens beelden van het Fort tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Drone

De luchtopnames zijn gemaakt door Danny Stockschen met behulp van een DJI Phantom 4 drone. De opnames zijn beschikbaar in 4K.

Internationale dag van de Vrede

"21 september is de Internationale dag van de Vrede. Op deze dag stond met stil bij hen die gesneuveld zijn voor de vrijheid waar wij vandaag de dag zo van mogen genieten", aldus Danny Stockschen.

Monument Fort de Bilt gefilmd met DJI Phantom 4

Fort de Bilt

Fort de Bilt is het eerste en belangrijkste fort uit de gordel rond Utrecht. Rond 1885 was het fort bestemd voor een bezetting van 250 manschappen en 34 stukken geschut. Tijdens de Duitse bezetting wordt de mitrailleurkazemat gebruikt als gevangenis voor verzetsstrijders, en worden er 140 mensen door de Nazi's gefusilleerd.

Karabijn schietbaan

In deze korte film is onderandere de originele karabijn schietbaan te zien. Er konden vier soldaten tegelijk schieten door de poorten, die de afstand van het oog verlengden. De kogelgeleiders waren met hout bedekt en hebben schuine vormen om het afketsen van kogels tegen te gaan en op te vangen. Aan het eind van de baan stonden schietschijven.

Monument Fort de Bilt gefilmd met DJI Phantom 4

Het monument

Het monument in Fort de Bilt is een wit natuurstenen beeld van een vrouwenfiguur met kind en hond. In haar rechterhand houdt de vrouw een lauwerkrans vast. Het beeld staat symbool voor het gezin dat niet meer compleet is.

1 Reacties

  1. Flying Dutch Fenix

    W O W speakless!!!

Plaats een reactie