Het Israëlische bedrijf Tevel Technologies gebruikt AI-gestuurde drones om fruit van de bomen te plukken nu de pandemie wereldwijd de landbouwbedrijven stillegt en het fruit laat rotten. De drones stellen de boeren in staat het plukproces te versnellen en ervoor te zorgen dat al het rijpe fruit wordt geplukt.

Fruit plukken

Tevel Technologies uit Is raël gebruikt drones om fruit te plukken. De fruitplukdrones zijn uitgerust met een grijper, een reeks naar voren gerichte camera's en een zachte bumper om te voorkomen dat de planten in stukken worden gehakt. De drone kan zo een appel pakken en deze in een bak laten vallen.

Algoritme

De camera maakt gebruik van een algoritme dat de kenmerken van rijp fruit kent. In dit geval grijpt een drone voorzichtig een appel en draait deze. Vervolgens laat hij de appel in een bak vallen en gaat door tot deze vol is. Het enige wat een mens hoeft te doen, is aan het einde van de dag de appels te verzamelen.


Geen mens

Omdat de drones autonoom werken en aan een basisstation zijn gekoppeld, is er geen mens nodig om ze in de gaten te houden; de enige interactie is om het systeem aan het einde van de dag in te pakken. Het is simpelweg een kwestie van het type fruit invoeren en de drone gaat aan de slag

Toekomst

Eind vorige maand ontving het bedrijf 20 miljoen dollar aan fondsen uit een Series B-werving. De investering zal het bedrijf in staat stellen zijn werk voort te zetten en meer klanten te bereiken om zijn product te verbeteren. Of boeren massaal overstag zullen gaan, is natuurlijk nog maar de vraag.

0 Reacties

    Plaats een reactie