Schotse politiechefs zijn eerder deze maand op de vingers getikt na de aanschaf van 60.000 pond (ca. 70.000 euro) aan drones die niet waterdicht zijn. De aankoop van meerdere DJI Matrice 210 drones werd bekritiseerd nadat er de afgelopen jaren 16 waren gecrasht tijdens vluchten in de regen.

Niet waterproof

De achteraf gezien erg dure Matrice 210's werden aangeschaft om vermiste personen te helpen lokaliseren en de politie in staat te stellen de responstijden te verkorten. Echter, de Matrice 210 is niet ontworpen om in de regen te vliegen. En Schotland staat nu niet bepaald bekend om haar zonnige klimaat.

Crashes

Uit een rapport van de Britse Air Accidents Investigation Branch bleek dat de drones die door de politie werden gebruikt in de regen uit de lucht vielen als gevolg van een technisch mankement. De piloten van de drones verloren de volledige controle over en het vermogen van de drone, waardoor deze tijdens het gebruik door de politie recht naar beneden op de grond viel.

Schotse politie onder vuur na aanschaf niet-waterproof drones

Boze belastingbetaler

"De Schotten hebben al te lang te lijden onder herhaaldelijk falen op het gebied van overheidsopdrachten. Er is dringend een revisie nodig om ervoor te zorgen dat verspillende uitgaven zoals deze niet meer gebeuren. De belastingbetalers zullen razend zijn dat hun zuurverdiende geld is verkwist", aldus Harry Fone van TaxPayers' Alliance

Bron: The Scottish Sun

0 Reacties

    Plaats een reactie