De Pakistaanse National Highways and Motorways Police (NHMP) zal binnenkort beginnen met het gebruik van drones om snelwegen en autowegen te monitoren om de verkeersstroom te regelen. De drones zijn ook bedoeld om de politie te helpen snel te reageren op misdaden en criminelen op te jagen.

Drones

De drones zullen de komende weken in de lucht worden gebracht nadat vrijdag een succesvolle virtuele conferentie werd gehouden op het hoofdkantoor van de NHMP. De drones zullen op een paar belangrijke punten langs de snelwegen en autowegen worden geplaatst, en naar verwachting zullen er nog meer volgen.

Volgen verkeer

Een van de belangrijkste toepassingen is dat de drones het mogelijk zullen maken de verkeersstroom te volgen en op afstand te controleren, 24 uur per dag. Dit is zinvol omdat het installeren van vaste camera's om de snelwegen en autowegen te bestrijken veel meer zou kosten dan het gebruik van drones om meerdere weggedeelten te controleren. Ook het monitoren van overtredingen is mogelijk.

Pakistan gaat drones gebruiken om snelwegen te controleren

India

In India gebruikte de politie recent nog drones om toezicht te houden op boeren die in Gurugram een demonstratie hielden. Met de drones kon de politie de bijeenkomst van bovenaf volgen en ervoor zorgen dat niets uit de hand liep. De politie gebruikte de drones ook om proactief wegen af te zetten.

0 Reacties

    Plaats een reactie