Een drone bleek cruciaal bij de redding van een wandelaar die eerder deze week vastzat op de Zuid-Afrikaanse Tafelberg, nadat hij niet in staat was om terug de berg af te gaan. Het reddingsteam kon de man niet bereiken en riep de hulp in van een drone om te helpen zoeken.

Drone

Rond 10 uur woensdag werd het Wilderness Search and Rescue team gevraagd om een wandelaar op de Tafelberg bij te staan die zich niet veilig voelde om terug de berg af te komen. De man probeerde eerst met een foto zijn locatie door te geven, maar dit was niet voldoende om hem te vinden. Dus werd er een drone ingezet,.

Redding

De drone van Afdeling Emergency Medical Services van het Western Cape Health Department was in staat om de man op de berghelling te spotten. Het reddingsteam was in staat om de beste route uit te zoeken om de man te bereiken en de benodigde touwlengten om de redding uit te voeren.

Drone helpt bij redding wandelaar gestrand op Tafelberg

No-Fly Zone

Eerder in de week herinnerde het Tafelberg Nationaal Park de mensen eraan dat de Tafelberg een no-fly zone is, tenzij het nodig is voor een noodgeval zoals dit geval. Volgens de Protected Areas Act mag niemand met een drone onder 2500 voet van het hoogste punt van een nationaal park vliegen.

Bron: iol.co.za

0 Reacties

    Plaats een reactie