Over vervoer van vaccins is veel te doen. Levertijden zijn vaak lang en sommige gebieden zijn ronduit lastig bereikbaar. In Australië wil men daarom vaccins per drone gaan leveren.

Vaccins

Een proef gefinancierd door iMOVE Cooperative Research Centre zal de haalbaarheid onderzoeken om COVID-19-vaccins naar afgelegen gebieden Australië te vliegen. De test zal naar verwachting plaatsvinden in het Northern Territory en de drones zien vliegen tot 250 km (155 m).

Drones

Charles Darwin University zal de leiding hebben over de proef en een testvluchtcentrum ontwikkelen en piloten werven om met de drones te vliegen. De drones zullen de levertijden van het vaccin naar afgelegen gebieden in Australië versnellen en tegelijkertijd de kosten verlagen.

Australië test vaccins leveren per drone

Belangrijke punten

Tijdens de proef wordt het leverproces getest op een aantal belangrijke punten. Waaronder drones integreren in het huidige infrastructuurnetwerk voor gezondheidszorg, dronesvluchten aanpassen op het klimaat en samenwerking met de Civil Aviation and Safety Authority om vliegroutes te identificeren en te reguleren binnen de huidige luchtruimvereisten

Toekomst

Het project wordt geleid door de regering van het Northern Territory, waarbij iMOVE helpt om het te financieren en Charles Darwin University de eigenlijke proef leidt. Het programma hoopt tegen het einde van het jaar regelmatige leveringen tot 100 km (62 mijl) te hebben, waarbij de langere 250 km naar verwachting vóór 1 juli 2023 zal beginnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie