De Indiase politie was ter plaatse met elf drones tijdens een recent protest in Gurugram om ervoor te zorgen dat het niet gewelddadig werd. De bijeenkomst is opgezet door boeren in de regio die niet blij zijn met de nieuw ingevoerde landbouwwetten.

Protest

Tijdens een bijeenkomst van boeren eerder deze week, wendde de politie zich tot drones om ervoor te zorgen dat het beschaafd bleef en om te controleren of iemand wapens bij zich had. De drone-operators stemden hun inspanningen af met de lokale politie en waren gestationeerd op alle belangrijke kruispunten langs de route.

Veel drones

Elke drone had een groep van vier functionarissen die de video in de gaten hielden om op iets verdachts te letten. Dit is naar verluidt de eerste keer dat de politie zoveel drones tegelijk heeft ingezet. Tien van de elf drones zijn gehuurd omdat er maar één drone op voorraad was bij de politie zelf.

Politie in India zet drones in tijdens boerenprotestIndia is niet verlegen als het aan komt op het inzetten van drones. In 2015 kwam men in het nieuws met een controversiële 'pepper spray-drone'.

Sceptisch

Indiase boeren protesteren de afgelopen maanden tegen nieuwe wetten die door de regering zijn ingevoerd. De verandering zal ertoe leiden dat de regering zich terugtrekt en particuliere investeerders in staat stelt om met de boeren te doen wat ze willen. Volgens de regering is dit juist een investeringskans voor de boeren, maar de boeren zijn zeer sceptisch hierover.

Bron: Hindustan

0 Reacties

    Plaats een reactie