De luchtvaartautoriteit van Maleisië en de politie hebben de handen in ineengeslagen voor een drone-operatie van ongekende schaal. In het land zullen meer dan 90 drones gaan om de coronamaatregelen te handhaven en toezicht te houden op de bevolking. De regels overtreden levert een fikse boete op.

92 drones

De Civil Aviation Authority of Malaysia (CAAM) gaf recent toestemming aan de Royal Malaysian Police (RMP) om drones in te zetten voor handhavings- en bewakingsdoeleinden om de verspreiding van het coronavirus te helpen verminderen. Voor deze operatie zet men maar liefst 92 drones in, verspreid over heel Maleisië.

Notice to Airmen

Naast de inzet van bijna honderd drones heeft CAAM ook een Notice to Airmen (NOTAM) uitgegeven voor het hele land waarin dronevluchten op 150 meter boven zeeniveau zijn verboden. De NOTAM is actief en geldig tot 14 april.

Maleisië zet bijna 100 drones in als maatregel tegen verspreiding coronavirus

Boete

Iedereen die betrapt wordt op het overtreden van de regels die door de NOTAM zijn vastgesteld, krijgt een minimumboete van RM50.000 en de mogelijkheid van drie jaar gevangenisstraf. Bedrijven kunnen een boete krijgen van maximaal RM 100.000. De R in RM staat voor Ringgit, de valuta van Maleisië

Bron: Maleisische overheid

0 Reacties

    Plaats een reactie